5/5
Нова папка6 - copy - copy
Нова папка6 - copy - copy
Нова папка6 - copy
Нова папка6 - copy
ВЪЗГЛАВНИЧКИ
ВЪЗГЛАВНИЧКИ
Нова папка4
Нова папка4
ВЪЗГЛАВНИЧКИ
ВЪЗГЛАВНИЧКИ
Нова папка (4)2
Нова папка (4)2
пътечки и бодита
пътечки и бодита
Нова папка2

Нова папка2
Нова папка1
Нова папка1
ХАЛАТИ С БРОДЕРИЯ
Heading layer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Heading layer
ХАЛАТИ С БРОДЕРИЯ
ПОГАЧИ
ПОГАЧИ
previous arrow
next arrow

Показване на 41–80 от 1813 резултата

0888 047 058 ☎️ 088 888 6036

0888 047 058 ☎️ 088 888 6036

Светото Кръщение е първото и основно тайнство на Църквата, в което човек приема Божието благословение, ражда се „от вода и дух” (Йоан 3:5). Кръщението приобщава християнина към Христовата Църква, без да е кръстен човек не може да се нарече християнин. Тайнството Кръщение се извършва само веднъж и повече никога не се повтаря.

 1. Голяма хавлия  или халат с името на Кръщелника и датата на Кръщенето.
 2. Малка изчистена хавлиена кърпа  или с бродиран кръст за свещеника (Дар за Църквата)
 3. Голяма свещ  за кръщене, която се държи запалена от Кръстника или Кръстницата от името на детето по време на целия ритуал, а след това се съхранява в дома на кръщавания и се пали всяка година на рождения ден, имения ден или друг голям празник в семейството.
 4. Шишенце за олио или зехтин  (миро), което напълвате вкъщи, а свещеникът ще го освети. Шишенцето може да запазите и след Кръщенето и когато има повод може да помажете детето за здраве.
 5. Шишенце за светена вода, след Кръщенето Вие или свещеникът отсипвате от осветената вода в шишенцето и също си го запазвате.
 6. Кутийка за коса или торбичка за коса – при Кръщаването се отрязва кичурче коса, а кутийката е за да го съхраните във времето.
 7. Сапунче, необходимо за самия ритуал.
 8. Бурканче за мед, което вкъщи напълвате с мед, а на самото Кръщене (след като вече е осветено) гостите си потапят парче от питата и се почерпват за здравето на новопредставеното християнче.
 9. Кърпа за погача с бродерия.
 10. Малка бутилка за вино, която напълвате вкъщи преди ритуала.
 11. Папка за Кръщелно свидетелство в темата на събитието.
 12. Кутийка за Кръстче в нея след ритуала се поставя Кръстче със синджирче за Кръщелника, по правило е златно, но не е задължително, купува се от Кръстника или Кръстницата.
 13. Книга за пожелания за Кръщене, където всички гости ще напишат пожелания за детето Ви, а след това може да дописвате в нея важни събития и случки от неговия живот, да залепвате снимки и други спомени (например първа рисунка, хербарии с първото подарено цвете и т.н.).
 14. Подарък за Кръстниците, обикновено се подарява хавлиена кърпа с бродерия, но Вие може да измислите и друг подарък, който според Вас ще ги зарадва и ще им остане скъп спомен от Кръщенето.
 15. Подаръчета (комплименти) за гости.
 16. Дрешки и обувки, добре е да са бели, бялото е символ на чистота и невинност, в случая – пречистеност, купуват се от Кръстницата или Кръстника.
 17. Кутия за съхранение на всичко необходимо за празника.

Абонирайте се и не пропускайте новите продукти!

Получавайте най-новите продукти и оферти на Вашия имейл!

Абонирането беше успешно!

Pin It on Pinterest

Вход
Категории